roerbak 1 ui met geraspte gember, chilivlokken, kerrie.
roerbak even mee, terwijl je een halve liter heet water maakt.
Draai het deksel dicht: draai de deksel naar links
Ik gebruikte altijd stand 1 omdat ik dacht dat dat de hoogste druk was.
De handleiding online vind ik onduidelijk: zet hem in 2 voor normale voedselbereiding en in 1 voor snelle bereiding of gemakkelijk te koken voedsel.
Volgens de video hieronder is 1 een lagere druk dan 2.
Dat klopt met het boekje van BK.
Volgens de video daar weer onder is stand 1 voor normale bereiding.
Kleine hoeveelheden stoom ontsnappen na korte tijd af en toe uit de stoomluchter.
Als de drukwijzer (rode pinnetje) omhoog begint te komen, betekent dit dat de druk hoger wordt.
Het koken begint als de stoom met regelmaat uit de stoomluchter ontsnapt.
Zet na de beoogde kooktijd de warmtebron uit.
NB: Men moet tijdens het koken de warmtebron zodanig afstellen dat er nét wat stoom wordt afgeblazen, maar niet te veel, omdat men kookt met relatief weinig water.
Als de warmtebron uitgezet is, heb je 2 mogelijkheden:
Laat de pan afkoelen (met koud water of door hem een tijdje te laten staan) en open het deksel
Gebruik in geval van twijfel de drukregelaar om achtergebleven stoom te laten ontsnappen
Officiele video met uitleg: en hier gebruiken ze ook de ontluchtingsknop.
Handleiding: http://filehost.fonq.nl/BK/gebruik_snelkookpan_2007.pdf
Kooktijden in combinatie met standen:
https://www.meesterslijpers.nl/snelkookpan-recepten